2021-07-19 18:25:50• hírek • közlemény

Közeledik az Expo Industry Szatmár

Ahogyan arról már május folyamán hírt adtunk, a Szatmárnémeti Kossuth-kert az egyik legnagyobb gazdasági jellegű rendezvény, az Expo Industry Szatmár helyszíne lesz augusztus 5-8. között. A kiállításon Szatmár megye kiemelkedő gazdasági szereplői mutatkoznak be, több mint 22 - különböző iparágakban tevékenykedő - vállalkozás képviselteti magát. A résztvevő cégek szervezett keretek között, ugyanakkor közvetlen hangulatban és környezetben biztosítanak teret a kapcsolatépítésre. Lehetőség nyílik potenciális szakmai partnerségek kialakítására, és az álláskeresőkkel való személyes találkozásra is. 

Az Expo Industry Szatmárt a Skyline Events szervezi, figyelembe véve a szatmári térség ipari fejlődésének sajátos igényeit.


Ahogyan arra korábban már kitértünk, Szatmárnémeti, illetve a megye ipara az elmúlt évtizedekben folyamatosan változott és bővült. Huszonöt évvel ezelőtt elindult egy új ipari trend, amely a bútor- és textilipar egykori vezető szerepét visszaszorítva, új iparágak terjeszkedését tette lehetővé, így ma már azt látjuk, hogy például az élelmiszeripar is felfelé ívelő pályára lépett.


Köztudott, hogy a térség több vonatkozásban is nagy potenciállal bír a különböző iparágak fejlődési lehetőségeit tekintve és a befektetők szempontjából is: a meglévő infrastruktúra, a határok közelsége, illetve a munkaerőpiaci helyzet is kedvező képet mutat.


A térségben folyamatosan épülnek új ipari parkok és megyeszerte a forgalmasabb útszakaszokon rendszeresen jelennek meg új vállalkozások, ez a jelenség pedig nyilvánvalóan számos új lehetőséget kínál a helyieknek. Ezáltal a térség gazdasága is folyamatosan erősődik, amelyhez különböző területeken tevékenykedő cégek járulnak hozzá: az autó- , élelmiszer- és textilipar, illetve bútorgyártás mellett hangsúlyosan jelen van a fémmegmunkálás, a cipőgyártás, a műanyagfeldolgozás, a zöld energia előállítása, a nyílászárók gyártása, a dekor termékek előállítása, az IT-szektor és számos egyéb innovatív vállalkozás is. 


Az Expo Industry Szatmár arra törekszik, hogy ezeket a vállalkozásokat összehozza és megismertesse egymással. Ugyanakkor a szervezők célja, hogy a résztvevő cégek számára a bemutatkozási lehetőségnél is többet kínáljanak, ezért olyan programokat szerveznek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy új szakmai kapcsolatok, partnerségek, akár együttműködési lehetőségek alakuljanak ki. 


Az esemény mindemellett lehetőséget teremt az álláskeresők és a munkaadók személyes  találkozására is. 



„Arra törekszünk, hogy az esemény a lehető legnagyobb hatékonysággal érhesse el célkitűzéseit. Annak érdekében, hogy a kiállítók az érdeklődők számára könnyen megtalálhatóak legyenek, szektorok szerint rendezzük el a helyszínt. Az Expo Industry Szatmár standjai közt a következő iparágak képviselőivel találkozhatnak a résztvevők: autóipar, bútorgyártás, textilipar, fémmegmunkálás, zöldenergia-előállítás, IT-szektor, kreatív iparágak, szolgáltatások, különféle termelési ágazatok” – ismertette Bura-Maksay István-Péter főszervező. 


Az esemény programját koncertek sorozata is színesíti, számos előadó lép majd színpadra, köztük: a Taxi, az Amadeus, a Children of Distance és a Kalapács zenekar. A koncertek az esemény minden napján 18 órától kezdődnek majd.  


A rendezvény a járványügyi helyzet szabályaival összhangban, a kiállítók és a  résztvevők számára is biztonságos környezetben zajlik majd. 


A koncertekre való belépés az érvényben lévő szabályozásoknak megfelelően lehetséges: oltási igazolással, negatív PCR-teszttel vagy orvosi igazolással, amelyből kitűnik, hogy az illető személy az elmúlt 6 hónapban átesett a Covid-19 vírusfertőzésen. Emellett a társadalmi távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó szabályokat is be kell tartaniuk a résztvevőknek. 


A rendezvény helyszíne: Szatmárnémeti, Kossuth-kert 

Időpontja:  2021. augusztus 5-8. 

Hivatalos megnyitó: 2021. augusztus 5., 15 óra 

Mottója: Ipar 4.0 - itt van Szatmár megyében 

Az esemény fő partnere: az Észak-nyugati Régió Német-Román Gazdasági Egyesület.

Támogatók: Electrolux Románia, Contitech Fluid Automotive Románia, Senera, Kneho Rom, Somipress Románia, HAB Transilvania. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: